Slik gjør du:
1. Vei melet i en bolle på toppen av kjøkkenmaskinen: Trykk på vekten på displayet og hell melet i bollen til vekten viser riktig mengde. Sett til side.
2. Nullstill vekten og mål opp de resterende ingrediensene direkte i bollen til kjøkkenmaskinen. Hell i lunkent vann, smuldre inn gjæren, tilsett olivenolje og salt. Løs opp gjæren og vend den inn i melet.
3. Velg sensorprogram for hvetedeig, trykk på «OK» på displayet, vri til det blinkende snegle / playsymbolet og trykk deretter på «OK» på displayet igjen. La kjøkkenmaskinen bearbeide deigen til den registrerer at deigen er perfekt eltet og slår seg av. Nå viser displayet at du skal la deigen hvile i bollen i ca. 15 minutter til du ser en hake på displayet. Dette er for at glutentrådene skal få tid til å utvikle seg skikkelig.
4. Dekk bollen med plast og la deigen heve i romtemperatur i 1 time. Bland i mellomtiden sammen alle ingrediensene til tomatsausen.
5. Ta deigen ut på et melet bord eller benkeplate og del den i 4 deler. Form hver del til en kule og legg den på et bakebrett med hvetemel. Dekk brettet med plast og et kjøkkenhåndkle. La deigen heve 1 time i romtemperatur eller i kjøleskapet natten over. Du kan også fryse deigen la den tine i romtemperatur. Hvis deigen har hevet i kjøleskapet, må du ta den ut minst 1 time før du begynner å forme pizzaene.
6. Velg undervarme og varm opp ovnen til høyeste temperatur, ca. 230°C.
7. Jobb ut en rund pizza med høy kant med hendene. Legg pizzaen på et ark med bakepapir. Topp pizzaen med tomatsaus og revet ost. Stekes midt i ovnen til pizzaen har fått en fin farge på undersiden, løft den forsiktig opp med en slikkepott og se om den er gjennomstekt på undersiden. Steketiden kan variere avhengig av hvilken ovn du har, ca. 12 minutter da vi prøvde den på Boch-kjøkkenet.
8. Så snart du ta pizzaen, pensler du kantene med olivenolje, topper med bøffelmozzarella som du deler opp med hendene og avslutter med basilikum.