Bosch stavmikser med vakuumsett fylt med laks.

Sous-vide? Høres det veldig komplisert ut eller rett og slett for fancy? Gjør fordommene til skamme! Alle sverger til den fordi er en unik og – med de riktige verktøyene – enkel matlagingsteknikk som gjør det mulig for deg å oppleve fantastiske smaker, enten det er det er kjøtt, fisk eller grønnsaker. Sous-vide er fransk og betyr “under vakuum“, og beskriver at vakuumforseglede matingredienser tilberedes på lavest mulige temperatur i vannbad. Metoden kommer opprinnelig fra prisvinnende kjøkken, og har kommet inn i stadig flere husholdninger – og hjerter – og nå er det din tur til å prøve det, med Bosch ved din side for å gi deg en hjelpende hånd.

Nå er det slutt på at det er vanskelig og dyrt å lage mat med sous-vide selv. Bosch tilbyr deg et enkelt og prisgunstig verktøy for å bli en sous-vide-ekspert: En vanlig blender, en stavmikser og håndmikser hjelper deg å skape vakuum. Lurer du på om du skal velge en blender eller mikser? Riktig! Bare legg maten i spesielle vakuumposer og fjern luften ved hjelp av en vakuumpumpe. Så tilbereder du maten ved konstant temperatur og – voilà – anrett og server. Enten det er lørdagsmiddag med venner, romantisk date med levende lys med partneren din eller en vanlig ukentlig familielunsj – sous-vide handler ikke om å være fancy, men om å få mest mulig av dine verdifulle matvarer.

Bosch vakuumblender med vakuumpumpe og asparages i en vakuumpose

Hva gjør sous-vide til den nyeste trenden?

Sous-vide-matlaging er ekstraordinært fordi det hindrer overkoking. Den lave temperaturen til sous-vide-matlaging bevarer naturlige næringsstoffer, vakuumposen bevarer også matens aroma og saftighet, dermed bevares verdifull smak. Biffer forblir saftige, fiskefileter blir mørere, sprø grønnsaker og sart frukt holder seg sprø og fargerike – hva mer kan du ønske deg? Nå kan du overraske dine kjære med et deilig sous-vide-måltid og oppdage nye nivåer av smak sammen.

Bosch håndmikser ErgoMixx som fjerner luft fra et vakuumsett som inneholder marinert laks

La oss dykke inn i verden av sous-vide-matlaging trinn for trinn og skape nye smaker ved hjelp av Bosch.

Trinn 1: Skap vakuum med Bosch Fresh Vacuum System
Vakuum er nøkkelen til din sous-vide-opplevelse. Alt du må gjøre er å fylle vakuumposer med ingredienser og fjerne luften for å vakuumforsegle dem. Som en del av Fresh Vacuum System, tilbyr Bosch en rekke kjøkkenenheter for akkurat dette. 2-i-1-ferdigheten gjør det både mulig å vakuumforsegle og blende, mikse og røre som du er vant til. Og med bare ett klikk kan du legge til en vakuumpumpe til stavmikseren eller håndmikseren eller bruke vakuumfunksjonen med en blender til å forvandle dem til kraftfulle vakuumverktøy. Og til slutt fester du den til vakuumposens ventil, tømmer luften og så er maten sous-vide-klar .

Spesialtips: tilsett aromatiske, varmebestandige oljer, urter og krydder i vakuumposern sammen med maten. Siden mat og krydder er i direkte kontakt, trekkes smakene bedre inn.

Vakuumforsegling utført? Nå lager vi mat.

En sitron presses for å lage marinade til sous-vide-matlaging.
Det marinerte kjøttet legges i vakuumposer med friske urter.
Luften fjernes fra en vakuumpakke med marinert kjøtt med en Bosch stavmikser.

Trinn 2: Sous-vide-matlaging.
Nå skal den vakuumforseglede maten tilberedes på lav temperatur mellom 40 og 85 °C. Vi anbefaler å velge temperatur avhengig av matens konsistens:
56 °C Stekt mat (stek, biff, fisk, myke frukter)
65 °C For gryteretter med lite kollagen (tynnribbe, bresert kjøtt, knoker, frukt som f.eks. ananas)
72 °C Breserte retter med mye kollagen (kjake, oksehale)
85 °C Grønnsaker, poteter og frukt

I tillegg til temperaturen, påvirker også typen mat koketiden.

Marinert kjøtt i en vakuumpakke varmes opp i en gryte med sous-vide-stil

Her er noen eksempler:
- Biff (3 cm tykk): 90 min
- Fjærkre (3 cm tykk): 75 min
- Fisk: 30 min
- Myke grønnsaker (f.eks. asparages, sopp) og frukt: 25 min
- Harde grønnsaker (f.eks. gulrøtter, beter, poteter): 50 min

Nå skal vi se på mulige sous-vide-enheter til matlaging. Hvilken foretrekker du?

Marinert kjøtt inni vakuumpakken tilberedes med sous-vide med en Bosch matlagingsprosessor Cookit.
Sous-vide tilberedning av laks i en vakuumpose i en Bosch dampovn.

Med Bosch Cookit:
For å unngå å måtte heve eller senke temperaturen på komfyren manuelt og kontrollere temperaturen med steketermometer, prøv sous-vide-tilberedning med en matprosessor som Bosch Cookit. Takket være automatiske programmer for sous-vide opprettholdes temperaturen til den ideelle tilberedningstemperaturen oppnås.

Med dampovner og dampkokere med spesielle sous-vide-programmer:
Bosch gir deg et utvalg av dampovner og dampkokere med et spesielt sous-vide-program for skånsom og sunn tilberedning av maten din.

På en platetopp med en spesiell sous-vide-stav:
Bare legg vakuumposer i en vanlig gryte med vann og tilbered dem på en platetopp . En spesiell sous-vide-stav som sørger for eksakt den riktige temperaturen.

3. Perfeksjoner måltidet etter sous-vide-tilberedning.

Etter sous-vide-tilberedning, kan du perfeksjonere maten din. Kjøtt skal stekes raskt på maksimal varme for nydelig stekesmak. Stek og smaksett grønnsaker også. Fisk trenger bare å krydres etter smak.

Voilà! Din femstjerners meny er klar til servering. Familie og venner kommer til å tro at du har jukset fordi biffen er så mør og rosa - men den er bare tilberedt med en enkel teknikk og hjelp fra Bosch.

Entrecôte garnert på en tallerken med salat og tomater og bestikk. Ved siden av står salt og pepper

Ingen grenser med sous-vide!

Kreativiteten har ingen grenser. Tilbered kjøtt, fisk, fjærkre, frukt og grønnsaker med vakuumtilberedning. Hvis du har litt ekstra tid, kan du planlegge og tilberede din sous-vide dagen før. Bare legg ingrediensene i posen, vakuumforsegl den og legg den inn i kjøleskapet. Der kan den ligge til neste dag, like frisk og klar til å tilberedes “sous vide”.

Romler det i magen og har du vann i munnen? Prøv sous-vide med Bosch som assistent, så blir det helt sikkert slik du ønsker det. Når du har prøvd sous-vide, er det ingen vei tilbake!

Sous-vide tilberedning er ikke den eneste muligheten vårt Fresh Vacuum System tilbyr når det gjelder å bidra til din matlevestil. Lær mer om vakuumteknologi og produkter Landingsside for Fresh Vacuum .

MyBosch

Registrer deg kostnadsfritt og få mange fordeler!

Vår service

Enestående service – før og etter kjøpet.

+47 22 66 06 00

Opplev Bosch

Opplev kvalitet, perfeksjon og pålitelighet.

Finn en forhandler

Finn forhandlere eller serviceverksteder i nærheten av deg!