Antall dager råvarene beholder sin friskhet.
I henhold til sensorisk analyse og mikrobiologiske tester utført av det eksterne senteret CNTA (National Centre for Technology and Food Safety). April 2016. Se nederst på siden for mer informasjon om hvordan testene ble utført.
VitaFresh Pro-skuff |
VitaFresh Plus-skuff |
VitaFresh hylle |
Konvensjonell grønnsaksskuff/ hylle ved 4 °C |
|
Salat | 19 | 12 | 9 | 4 |
Spinat | 15 | 11 | 7 | 5 |
Brokkoli | 46 | 29 | 20 | 5 |
Gulrøtter | 74 | 59 | 19 | 10-40 |
Sopp | 20 | 18 | 9 | 2-3 |
Jordbær | 14 | 12 | 10 | 1-2 |
Bringebær | 14 | 14 | 12 | 2 |
Kirsebær | 13 | 13 | 11 | 6 |
Druer | 55 | 40 | 22 | 3-5 |
Laksefilet | 7** | 6** | 6*** | 1-2 |
Biff | 5** | 6** | 5*** | 1-3 |
**Innstilt på 0°C for fisk og kjøtt
***Innstilt på 1-2,1 °C for fisk og kjøtt
Sensorisk analyse er en vitenskapelig metode som måler, analysere og tolker reaksjoner og egenskaper hos maten som de oppfattes av våre sanser.
For hver dag som forsøket pågikk ble farge, tekstur og lukt bedømt, i henhold til en Quality Index metode. (Q.I). Tekniske sensorer registrerte temperatur og fuktighet, men kvaliteten på råvarene ble bedømt av et panel bestående av syv godt erfarne forskere fra det eksterne senteret CNTA. Legg merke til at de ulike råvarene fortsatt var spiselige etter at testpanelet bedømte at de hadde mistet sin "friskhet."