En italiensk delikatesse fra Puglia.
4 porsjoner
400 g orecchiette-pasta
200 g basilikum
2 ss sitronjuice
1 hvitløksfedd
60 g pinjekjerner
50 g parmesan + litt ekstra til servering
1 dl olivenolje
1 moden avokado
Salt
Svart pepper
Tilberedningstid
Forberedelser: 12 min
Tilberedning: 10 min
- Kok opp vann og salt i en stor kasserolle, og kok pastaen al dente i henhold til anvisningene på pakken. Behold ca. 1 dl pastavann når pastaen er ferdig kokt.
- Skyll basilikumen og tørk den gjerne i en salatslynge.
- Rist pinjekjernene i en tørr teflonpanne til de blir gylne.
- Legg pinjekjernene sammen med de andre pestoingrediensene i en mikser og bland godt sammen.
- Legg den varme pastaen i en forvarmet skål, og bland i avokadopestoen og litt av pastavannet. Server med nymalt svart pepper og litt revet parmesanost.