Du liker å bake, men har likevel noen spørsmål, som for eksempel: Hva er egentlig forskjellen mellom over- og undervarme og hvordan fungerer ovnstemperaturen? Hvordan vet jeg om kaken er ferdig? Her kommer noen svar på ting du alltid har ønsket å vite om ovnen.

Over eller under? Det er spørsmålet.

I tradisjonelle ovner kommer varmen fra varmeelementene i toppen og bunnen av ovnen. Avhengig av type ovn kan varmen i toppen eller bunnen reguleres hver for seg. De fleste moderne ovner har både varmluft og over- eller undervarme, eller en kombinasjon av dette.

Varmluftsvifte.

I varmluftsmodus fordeles varmen jevnt i hele ovnsrommet. En innebygd vifte sirkulerer kontinuerlig den varme luften slik at den når alle deler av maten. Varmluft er forresten ideelt når du skal steke flere pizzaer samtidig. Men vær forsiktig: Rettene har også en tendens til å tørke ut raskere.

Det magiske tallet 20.

Noen ganger angir oppskriften kun steketemperaturen for ovner med over-/undervarme eller for varmluft. Da har vi en løsning for deg: Ved å redusere over-/undervarme temperaturen med 20 °C, kommer du nokså nær den riktige temperaturen for en varmluftsovn. For eksempel vil 200 °C for over-/undervarme tilsvare 180 °C med en varmluftsovn.

Den riktige temperaturen for en hvilken som helst deig.

Når du baker, krever alle rører og deiger litt forskjellige steketider og temperaturer. Det tar lengre tid å bake kaker i høye former enn for eksempel kjeks. Hvis du ønsker flere råd og tips, kan du se i bruksanvisningen til ovnen. Og visste du at du kan få gjærdeigen til å heve raskere i ovnen? Tineinnstillingen er det beste valget her, da den sørger for at det ikke blir for varmt for deigen.

Og sist men ikke minst noen ekstra tips for den perfekte kaken.

  • Sett inn stekebrettet på riktig sted. Bruksanvisningen gir deg flere tips om hvor du bør plassere ulike bakevarer i ovnen.
  • Hvis du er usikker på om kaken er helt ferdigstekt, kan du bruke en enkel stekepinne. Stikk stekepinnen inn i kaken og ta den ut igjen. Hvis det fester seg rester av røren eller deigen på pinnen, er ikke kaken helt ferdig ennå.
  • Sitter kjeksene fast i bakepapiret? Pensle litt kaldt vann på papiret med en bakepensel. Da skal du kunne dra dem forsiktig av.
  • PerfectBake-sensoren i Bosch Series 8-ovner overvåker dessuten fuktigheten konstant og regulerer temperaturen automatisk – for perfekte bakeresultater.
MyBosch

Registrer deg kostnadsfritt og få mange fordeler!

Vår service

Enestående service – før og etter kjøpet.

+47 22 66 06 00

Opplev Bosch

Opplev kvalitet, perfeksjon og pålitelighet.

Finn en forhandler

Finn forhandlere eller serviceverksteder i nærheten av deg!