En nydelig pastadrøm med rødbeter og sitronsmør.

Ingredienser for fire personer

350 g rødbeter
2 fedd hvitløk
1 ts olivenolje
1 kvist rosmarin
100 g ricotta
100 g revet pecorino-ost
1 eggeplomme
Smak til med sitronsaft, salt og pepper

Til deigen

300 g durumhvetemel
1 ts salt
2 egg + 1 eggeplomme
2 ts olivenolje

Til sausen

150 g smør
8 fileterte sitronbåter
2 kvister hakket rosmarin

Tid

Forberedelser: 60 min
Hviletid for deigen: 30 min
Tilberedningstid: 20 min

Gjør slik:

Skrell rødbetene og skjær i små kuber. Skrell og hakk hvitløken. Varm opp olivenolje i en panne og surr hvitløken forsiktig. Tilsett de hakkede rødbetene og 3 spiseskjeer vann og la det koke i ca. 12 minutter. Avkjøl noe. Bland rødbetene med hakket rosmarin, ricotta, 50 g pecorino, 1 eggeplomme, sitronsaft, salt og pepper. Spar eggehviten!

Bland sammen mel, salt, 2 egg og olje til en fast deig, men ikke tørr. Mengden melk kan variere avhengig av størrelsen på egget. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i minst 30 minutter. Kjevle ut pastaen tynt, nivå 6 på pastamaskinen (om du har en slik).

Skjær ut 8 cm sirkler med en kakeform. Legg 1 ts med fyll på hver sirkel. Pensle kanter med eggehvite, brett sammen og press sammen kantene med en gaffel. Legg de over på en stekeplate med et godt melet kjøkkenhåndkle.

Kok opp vann i en stor kjele og tilsett litt salt. Slipp raviolien forsiktig ned i det kokende vannet. Senk temperaturen litt og la koke i ca. 6 minutter, til pastaen er al dente. Smelt smøret på lav varme i en liten kjele. Tilsett sitronbåtene.

Server raviolien med sitronsmøret, pecorino og hakket rosmarin.

MyBosch

Registrer deg kostnadsfritt og få mange fordeler!

Vår service

Enestående service – før og etter kjøpet.

+47 22 66 06 00

Opplev Bosch

Opplev kvalitet, perfeksjon og pålitelighet.

Finn en forhandler

Finn forhandlere eller serviceverksteder i nærheten av deg!