En nydelig pastadrøm med rødbeter og sitronsmør.
Ingredienser for fire personer
350 g rødbeter
2 fedd hvitløk
1 ts olivenolje
1 kvist rosmarin
100 g ricotta
100 g revet pecorino-ost
1 eggeplomme
Smak til med sitronsaft, salt og pepper
Til deigen
300 g durumhvetemel
1 ts salt
2 egg + 1 eggeplomme
2 ts olivenolje
Til sausen
150 g smør
8 fileterte sitronbåter
2 kvister hakket rosmarin
Tid
Forberedelser: 60 min
Hviletid for deigen: 30 min
Tilberedningstid: 20 min
Gjør slik:
Skrell rødbetene og skjær i små kuber. Skrell og hakk hvitløken. Varm opp olivenolje i en panne og surr hvitløken forsiktig. Tilsett de hakkede rødbetene og 3 spiseskjeer vann og la det koke i ca. 12 minutter. Avkjøl noe. Bland rødbetene med hakket rosmarin, ricotta, 50 g pecorino, 1 eggeplomme, sitronsaft, salt og pepper. Spar eggehviten!
Bland sammen mel, salt, 2 egg og olje til en fast deig, men ikke tørr. Mengden melk kan variere avhengig av størrelsen på egget. Pakk deigen inn i plastfolie og la den hvile i minst 30 minutter. Kjevle ut pastaen tynt, nivå 6 på pastamaskinen (om du har en slik).
Skjær ut 8 cm sirkler med en kakeform. Legg 1 ts med fyll på hver sirkel. Pensle kanter med eggehvite, brett sammen og press sammen kantene med en gaffel. Legg de over på en stekeplate med et godt melet kjøkkenhåndkle.
Kok opp vann i en stor kjele og tilsett litt salt. Slipp raviolien forsiktig ned i det kokende vannet. Senk temperaturen litt og la koke i ca. 6 minutter, til pastaen er al dente. Smelt smøret på lav varme i en liten kjele. Tilsett sitronbåtene.
Server raviolien med sitronsmøret, pecorino og hakket rosmarin.