Alle gode ting er tre.

Å lage mat på teppanyaki-plate er hentet fra japansk matlaging. "Teppan" betyr jernplate og "yaki" betyr steke eller grille. Teppanyaki-platen kan brukes til mange ulike retter. Her har vi valgt tre nordeuropeiske oppskrifter som med fordel kan tilberedes på teppanyaki. På stekeplaten kan du velge å tilberede maten lengst framme og holde den varm lengst bak.

Platetoppen som du ser på bildet øverst har en integrert vifte i midten, men det går akkurat like bra med en vanlig induksjonstopp. Best blir det om toppen har en såkalt FlexInduction (en fleksibel sone) eller en kombisone som gjør at hele overflaten under stekeplaten kan ha sammenhengende varme.

There are a lot of things to do with leftover rice.

Frokost med egg & bacon

1 pakke tørrsaltet bacon
4 egg
Tomat, agurk, salat
Salt & kvernet pepper
4 skiver godt brød
Olje til steking

1. Varm teppanyaki-platen på nivå 6-7. Når den er varm, ha på 1 ss stekeolje og smør utover platen.

2. Dekk platen med baconskivene og stek ca. 3 min. på hver side

3. Skru ned temperaturen til nivå 2,5 og skyv baconet over på den ene siden. Knekk eggene og stek til hviten har stivnet.

4. Server på godt brød med ønsket tilbehør. Tomat, agurk og tomatbønner er alltid populært.

Tips: Ta bacon og egg vekk fra teppanyaki-platen, skru varmen litt opp og stek brødskivene gylne på den ene siden i baconfettet.

Elgburger med tyttebærrømme

Høst og vinter er tiden for jakt og viltkjøtt, så benytt sjansen til å teste en litt villere hamburger.
500 g elgkjøttdeig
1 egg + 1 eggeplomme
1 ss potetmel, evt. maisenna
1 ts salt, litt kvernet pepper
½ dl kremfløte
½ ss grov dijonsennep

Smør til steking
1 dl rømme/crème fraîche
1 dl rørte tyttebær, evt. syltetøy

Lake:
1 dl eddik
2 dl sukker
3 dl vann
1 stjerneanis
1 stk. rødløk, strimlet
150 g kantarell, renset
4 stk. burgerbrød

1.Bland kjøttdeigen og de tørre ingrediensene for hånd, bruk gjerne engangshansker. Når alt er godt blandet, tilsett fløte og sennep. Form 4 burgere og la stå kaldt minst 30 minutter, eller opptil 1 døgn.

2.Rør sammen dressingen av tyttebær og rømme

3.Kok opp alt til laken, ha i sopp og løk. Småkok 2 minutter før det avkjøles.

4. Ved servering, varm teppanyaki-platen på den fleksible sonen på din induksjonstopp. Stek med smør, men tilpass varmen så smøret ikke blir brent. Begynn med nivå 5,5, juster oppover ved behov.

5. Når platen er varm, ha i en klatt smør og legg burgerne på. Stek ca. 3 minutter på hver side til svakt rosa i midten.

6. Burgerbrødene deles og varmes raskt på teppanyaki-platen før servering.

7. Legg burgerne sammen og server.

Tips: Ønsker du en mer mettende rett, server gjerne ovnsstekte potetbåter eller søtpotet.

Dampbakt & grillet svinenakke med eplesaus

Kjøttet i denne retten bør dampes dagen i forveien, for et ekstra mørt og saftig resultat.

1 kg benfri svinenakke
Din favoritt-krydderblanding

1 løk, 1 gulrot (skrelt, grovkuttet)
2 fedd hvitløk, 1 ts hakket ingefær
½ chili
½ liter kraft/vann + buljongterning
4 epler, grovhakket uten stilk

Tilbehør, f.eks.
-assorterte rotfrukter
-potetmos

1.Krydre kjøttet med krydderblandingen. Hvis den ikke inneholder salt må du salte i tillegg. La stå minst 1 time, eller opptil 1 døgn i kjøleskapet

2.Fres grønnsaker og krydder i en kasserolle i 5 minutter. Hell på kjøttkraft/buljong samt epler og kok 5 minutter

3.Brun kjøttet på alle sider på mellomsterk varme i en stekepanne med høye kanter

4.Hell kokende kraft over kjøttet og sett inn i forvarmet ovn, over-og undervarme 130oC.

5.Stekes 3 timer, legges deretter på en rist på kjøkkenbenken. Har ovnen dampfunksjon, innstiller du denne til medium dampnivå

6. Vend kjøttet når ferdig stekt, slik at siden som har vendt opp nå dekkes av kraften. Trekk plastfilm over pannen, og avkjøl til romtemperatur, sett deretter i kjøleskapet til neste dag - eller inntil 3 dager. Kjøttet vil absorbere noe kraft underveis i avkjølingen = enda saftigere og mørere kjøtt.

7. På serveringsdagen; ta ut kjøttet og skjær det i tykke skiver. Kraften kokes opp og kjøres glatt med stavmikser eller blender. Kok til ønsket tykkelse, smak til med ev. chili, sukker, sitron eller salt. Sausen skal være søt, frisk og spicy

8. Varm opp Bosch teppanyaki-platen på den fleksible sonen, benytt nivå 7,5-8.

9. Når platen er varm, legg på kjøttet og grill på hver side til de er gjennomvarmet og pent grillet.

10. Server med eplesaus og ønsket tilbehør. Som en høst-/vinterrett passer det godt med en god potetmos og grillede rotfrukter. Vi har brukt gulrot, kålrot og persillerot.

XXXXX
XXXXXX
Stekeplaten teppanyaki fungerer best på induksjonstopp som har fleksible induksjonssoner eller kombisone; to induksjonssoner som kan kobles sammen til en. Les mer og kjøp i vår e-shop via lenken under. Induksjonstopp, for et raskere og sikrere resultat.
Våre induksjonstopper kan for eksempel koke opp 2 liter vann dobbelt så rakst som en keramisk topp. Du får middagen på bordet raskere, samtidig som du sparer både tid og energi.
Til Bosch e-shop Les om våre platetopper her.
MyBosch

Registrer deg kostnadsfritt og få mange fordeler!

Vår service

Enestående service – før og etter kjøpet.

+47 22 66 06 00

Opplev Bosch

Opplev kvalitet, perfeksjon og pålitelighet.

Finn en forhandler

Finn forhandlere eller serviceverksteder i nærheten av deg!