Her har du alt du trenger å vite om marineringsteknikken som lar deg få mest mulig ut av grillingen. Først: For at det skal bli veldig bra, trenger du de riktige tingene og den rette kunnskapen. Marinering av kjøtt, fisk og grønnsaker før matlaging gir fantastiske smaker og nyanser. I tillegg til olje og krydder, har marinader vanligvis en sur base, som sitron og eddik, eller en base med enzymer som bryter ned proteiner (som ananas, kiwi og ingefær). Marinering tar virkelig maten til neste nivå, men det krever litt forberedelser.
Det trenger ikke å ta evigheter.
Visste du at du kan marinere raskere og bedre ved hjelp av vakuum? Faktum er at med vakuum går det så fort at du kan marinere maten din samme dag som du lager den.
Med vakuumoppbevaring fra Bosch får du fleksible verktøy som hjelper deg med å marinere med vakuum. Et slikt eksempel er Bosch stavmikser med vakuumfunksjon. Med et raskt klikk forvandles den fra en vanlig stavmikser til en vakuummaskin. Du trenger ikke lenger å forberede marinaden dagen før du lager mat. Bare mariner og bruk vakuum på maten og legg den i kjøleskapet i et par timer så er du klar. Takket være trykket som oppstår i et vakuum, går det så mye raskere. Alt takket være en liten stavmikser. En annen stor fordel med denne lille maskinen er at den er veldig enkel å rengjøre når du er ferdig.
Og nå over til marinaden.
Før du kan bruke vakuum, må du lage en god marinade. Bosch kjøkkenmaskiner, stavmiksere og blendere hjelper deg med å hakke, mikse og blande favorittingrediensene dine – enten det er ferske krydder, hele pepperkorn, oljer eller juice. Husk at når du marinerer med vakuum, blir smakene mer intense, så ta litt mindre chili og hvitløk enn du vanligvis ville gjort.
La smakene ta plass. Akkurat her.
Den siste nøkkelen til en god marinade er oppbevaring. Bosch vakuumoppbevaring gir deg perfekte beholdere for formålet. Matboksene er laget av Tritan uten BPA, er lukt- og smakssikre og kan vaskes i oppvaskmaskinen.
Her får du to oppskrifter på gode marinader. En for den som liker kjøtt og en for den som foretrekker grønnsaker:
60 ml vann
25 ml mørk soya
75 ml Bourbon
2 ss Worcester sauce
2 ts sitronsaft
1 ss brunt sukker
Salt og pepper etter smak
600 g aubergine
4 laurbærblad
300 ml hvit eddik
150 g salt
1 chili
¼ ts oregano
200 ml olivenolje
750 ml vann
5 pepperkorn
Nå trenger du bare fint vær og hyggelig selskap – bon appétit!
For mer informasjon og tips om hvordan Bosch vakuumoppbevaring kan ta matlagingen din til neste nivå, velkommen til vakuumsiden vår.