Det er viktig å velge riktig kjøkkenutstyr hvis du skal lykkes med matlagingen din. Hva skal du starte med? Slowcooking, dampkoking eller hurtigmat? Med riktig utstyr kan drømmene dine bli til virkelighet og du kan bli en målbevisst amatørkokk.
Brødkniven, santokukniven og kokkekniven.
- Med et taggete blad skjærer brødkniven gjennom den hardeste skorpen.
- Santokukniven er ideell for fisk, kjøtt og grønnsaker.
- Kokkekniven er, som alle vet, kokkens viktigste kniv og kan bukes til det meste.
Kjøttkniven, kjøkkenkniven og hakkekniven.
- Takket være det lange og tynne bladet skjærer kjøttkniven alltid med presis nøyaktighet.
- Kjøkkenkniven er en allroundkniv som passer for alle gjøremål som krever presisjon.
- Med den skarpe, lett bøyde hakkekniven kan du raskt og enkelt hakke for eksempel urter.
Skjerpestålet og kjøkkensaksen.
- Skjerpestålet er det optimale verktøyet for å holde knivene skarpe.
- En skikkelig god kjøkkensaks er et must på alle kjøkken.
Deigskrapen, silikonbørsten og ballongvispen.
- Hvis du bruker en deigskrape blir det en enkel sak å få ut hele deigen av bollen.
- På et moderne kjøkken trenger du en silikonbørste som kan pensle både former og boller.
- Med en gammel hederlig ballongvisp kan du piske sammen det meste.
Håndmikseren og kjøkkenmaskinen.
- Den allsidige kjøkkenmaskinen gjør det meste lettere og blir arbeidshesten din på kjøkkenet.
- En håndmikser kan kjøres i ulike hastigheter, og enkelt vispe eller blande sammen det du trenger.
Kjøkkenvekten og målebegeret.
Det spiller ingen rolle om du skal lage mat eller bake – med en digital vekt får du riktig mengde med en gang.
Et målebeger, eller flere i ulike størrelser, er også et must for å få riktige mål.
Stavmikseren, potetskrelleren og hvitløkspressen.
- Supper, drinker eller smoothier … med stavmikseren blir livet på kjøkkenet så mye enklere på alle måter.
- En potetskreller skreller poteter, frukt og grønnsaker som en mester.
- Med den smidige hvitløkspressen slipper du hvitløksduftende hender.
Rivjernet, pastamaskinen og kjøkkenklypen.
- Et rivjern er et must for å rive poteter, ost eller grønnsaker.
- Med en pastamaskin kan du lage alle typer pasta, fra klassisk spagetti til fylt ravioli.
- En kjøkkenklype kan brukes til å gripe, vende og servere maten din.
Ovnsformen, steketermometeret og gassbrenneren.
- Ta deg tid til å lage en hjemmelaget lasagne eller en annen klassisk ovnsrett i ovnsformen.
- Et steketermometer er et uunnværlig verktøy for å lykkes med kjøtt eller fisk.
- Gassbrenneren er nødvendig hvis du skal brenne en crème brûlée eller en annen dessert.