Ingredienser – Til ca. 20 makroner
MANDELMARENGS:
70 g eggehvite
80 g mandelmel (NB! ikke fettredusert)
80 g melis
40 g sukker
Rød næringsmiddelfarge, helst i gele- eller pulverform, da konditorifarge kan gjøre deigen for tynnflytende.
FYLL:
250 g mascarpone
2 ss ufortynnet bringebærsaft
1 ts sitronsaft
I tillegg:
Bakepapir
Kjøkkenredskaper
Stekeplate, kjøkkenmaskin MUM4/håndmikser, kjøkkenvekt, slikkepott, sprøytepose og sikt.
Tips!
Klipp til bakepapiret slik at det passer i stekeplaten. Overflødig papir påvirker bakingen.
Ikke slump, det er viktig å måle opp ingrediensene nøyaktig, for å få et godt resultat.
Slik gjør du det:
1. Skill eggene dagen før, og sett den veide eggehviten i kjøleskapet.
2. Legg bakepapiret på platene dagen du skal bake.
3. Bland mandelmel og melis, og sikt gjennom en finmasket sikt.
4. Visp eggehviten hard, strø i sukkeret, og visp til en fast masse. Tilsett næringsmiddelfargen,
og bland godt.
5. Rør mandelmel- og melisblandingen inn i den vispede eggehviten med en slikkepott. Røren
skal være jevn og tyktflytende.
6. Fyll røren i en sprøytepose med tipp, og sprøyt 40 klatter på ca. 2 cm på platene. Dunk brettet
forsiktig mot benkeplaten, for å få ut evt. luftbobler. La de stå og tørke i minst 30 minutter.
Forvarm ovnen på 130 grader.
7. Stek makronene i varmluft på 130 grader i 15 minutter.
8. La dem kjøle seg ned på platene.
Rør sammen ingrediensene for fyllet. Legg en klatt fyll på undersiden av makronene, og lim dem sammen to og to.