Ny matrett istedenfor å fryse rester.

Har du rester igjen etter dagens middag eller helgens måltider? Mye av det kan du sikkert fryse og bruke ved en senere anledning. Men du kan også lage helt nye retter allerede dagen etter, eller til matboksen. Enkelte ting smaker til og med mer enn de gjorde rett etter tilberedning. Å lage nye retter av rester, er ikke vanskelig og de få, ekstra ingrediensene du vil piffe opp rettene med, har du kanskje allerede hjemme.

En ny risdag, er ikke det verste.

Det finnes mange typer ris; hvit, naturris, svart eller kanskje rød. Risretter er sunne, og selv kokt ris har god holdbarhet. Husk at også ris fra take-away kan brukes til restemat. Husk å kjøle ned risen fort slik at det ikke dannes bakterier. Sett kjelen, med lokket på, i et kaldt vannbad, eller legg over risen i et glass- eller plastboks og kjøl det ned på samme måte. På vinteren kan man sette det ut på verandaen.

There are a lot of things to do with leftover rice.

Reste-risotto

En rask risotto er perfekt som hovedrett eller som tilbehør til valgfritt protein. Risottoen kan under tilberedningen piffes opp med sopp, chorizo eller hvorfor ikke litt erter? Titt i kjøl og frys og la deg inspirere.

Ingredienser:
- Risrester, eller hvis du har ukokt risottoris så følg pakningens
koketid
- Grønnsakbuljong
- Litt vin eller sitron
- Løk av valgfri sort eller hvitløk
- Salt
- Pepper

Ingredienser som passer til:
Revet ost (parmesan, cheddar eller svensk prästost (Synnøve)

There are a lot of things to do with leftover rice.

Reste-risotto

Slik gjør du:

Finhakk løk og/eller hvitløk. Har du grønnsaker i kjøleskapet kan du velge selleri, fennikel eller paprika hvis du mangler løk. Stek i varm olje i stekepannen eller i en kasserolle. Når løken har myknet og blitt blank, kan du tilsette en skvett vin hvis du har til overs, eller litt sitron. Rør deretter inn risen og la det hele blandes ved å røre rundt og steke noen minutter. Tilsett grønnsaksbuljong og la småkoke på lav varme til det blir litt kremet. Har du havrefløte eller fløte til overs, kan du ta i noen spiseskjeer mens det koker. Smak til med salt og pepper. Godt på toppen er parmesan eller annen finrevet ost, samt litt rosmarin eller timian.

Dermed pasta!

Pasta og nudler er fantastiske: ulike former og størrelser. Passer til nesten alt og går lett å kombinere med mange andre typer matvarer for å skape ulike smaker og retter.

Alt i en kasserolle-pasta

Her har vi en oppskrift når du har mange slanter igjen av ukokt pasta fra ulike pakker. Alt legges i samme kasserolle og du starter med å frese opp grønnsaksreter, eksempelvis tomater, paprika, aubergine, gulrøtter, sopp.

Ingredienser:
Ukokt pasta
Ta det du har av grønnsaker
Kylling, kjøtt eller pølse eller velg alternativ som er til overs, men ferdig kokt/stekt
Creme fraiche, kokosfløte, fløte eller havrefløte.
Noe ferdig krydderblanding som curry paste (rød, grønn) eller en teskje Sambal Oelek

Ingredienser som passer til:
- Sitron
- Fersk, tørket eller frossen koriander
- Nøtter (cashew, jordbær, valnøtter etc.)

Alt i en kasserolle-pasta

Slik gjør du:

Finhakk løk/hvitløk og fres den samt curry paste i litt olje. Hell i grønnsakene og pasta og vann så det dekker pastaen. La putre på svak varme i 10-12 minutter (sjekk når pastaen er al dente). Tilsett protein som kylling eller kjøtt, pølse etc. - det du har til overs fra tilberedt måltid. Før servering, press over litt sitronsaft samt strø over hakket koriander og litt hakkede nøtter.

Elskede knoll!

Potet, den har vært med oss lenge og finnes året rundt. Ofte billig i kilopris og med lang lagringstid. Til og med når den er litt skrukkete, så er smak og næringsstoffer tilstede. Så hvordan kan vi kombinere poteter og hva kan vi lage av potetrester? Her er et tips:

Mykt og mettende.

Prøv denne enkle oppskriften på kokt potet og rester av grønnsaker samt egg.

Ingredienser:
- Rester av kokt potet
- Smør
- Fløte
- Egg eller eggerøre
- Salt, pepper
- Rester av stekte eller kokte grønnsaker

Ingredienser som passer til:
- Ruccola
- Røkt laks / makrell / pølse / stekt sopp
- Muskat

Mykt og mettende.

Slik gjør du:

Skrell og del opp kokt potet. Ha i en kasserolle og tilsett smør og fløte. Mos alt med en gaffel eller et moseredskap. Tilsett rester av grønnsaker, her passer spinat eller grønnkål bra, men også squash, selleri, fennikel. Knekk i et egg hvis du har eller kanskje rester fra frokostens eggerøre, og smak til med salt, pepper og muskat. Har du rester av ruccola så rør i det også. Til dette passer røkt laks, makrell, pølse eller stekt sopp godt.

More tips and tricks against food waste.
Learn more about the VitaFresh technology
Flere tips og triks for å unngå matsvinn VitaFresh fra Bosch
Vil du ha flere tips og triks for å unngå å sløse med naturens ressurser og redusere matsvinn? Supert - klikk her for å lese mer. Men glem ikke å prøve minst en av oppskriftene. Å redusere matsvinnet begynner med god planlegging og riktig oppbevaring av mat. Se hvordan vår VitaFresh-teknologi hjelper deg å holde maten frisk lenger.
Ler deg mer om å redusere matsvinnet Les mer om VitaFresh
MyBosch

Registrer deg kostnadsfritt og få mange fordeler!

Vår service

Enestående service – før og etter kjøpet.

+47 22 66 06 00

Opplev Bosch

Opplev kvalitet, perfeksjon og pålitelighet.

Finn en forhandler

Finn forhandlere eller serviceverksteder i nærheten av deg!