Det finnes mange typer ris; hvit, naturris, svart eller kanskje rød. Risretter er sunne, og selv kokt ris har god holdbarhet. Husk at også ris fra take-away kan brukes til restemat. Husk å kjøle ned risen fort slik at det ikke dannes bakterier. Sett kjelen, med lokket på, i et kaldt vannbad, eller legg over risen i et glass- eller plastboks og kjøl det ned på samme måte. På vinteren kan man sette det ut på verandaen.
Ny matrett istedenfor å fryse rester.
Har du rester igjen etter dagens middag eller helgens måltider? Mye av det kan du sikkert fryse og bruke ved en senere anledning. Men du kan også lage helt nye retter allerede dagen etter, eller til matboksen. Enkelte ting smaker til og med mer enn de gjorde rett etter tilberedning. Å lage nye retter av rester, er ikke vanskelig og de få, ekstra ingrediensene du vil piffe opp rettene med, har du kanskje allerede hjemme.
En ny risdag, er ikke det verste.
Dermed pasta!
Pasta og nudler er fantastiske: ulike former og størrelser. Passer til nesten alt og går lett å kombinere med mange andre typer matvarer for å skape ulike smaker og retter.
Elskede knoll!
Potet, den har vært med oss lenge og finnes året rundt. Ofte billig i kilopris og med lang lagringstid. Til og med når den er litt skrukkete, så er smak og næringsstoffer tilstede. Så hvordan kan vi kombinere poteter og hva kan vi lage av potetrester? Her er et tips:
|
|
Flere tips og triks for å unngå matsvinn | VitaFresh fra Bosch |
Vil du ha flere tips og triks for å unngå å sløse med naturens ressurser og redusere matsvinn? Supert - klikk her for å lese mer. Men glem ikke å prøve minst en av oppskriftene. | Å redusere matsvinnet begynner med god planlegging og riktig oppbevaring av mat. Se hvordan vår VitaFresh-teknologi hjelper deg å holde maten frisk lenger. |
Ler deg mer om å redusere matsvinnet | Les mer om VitaFresh |