Bak og lag mat med Zeinas beste oppskrifter.
Nedenfor finner du noen av Zeinas magiske oppskrifter der hun bruker sine favoritt produkter på kjøkkenet fra Bosch.
Zeinas enkle og smakfulle pampusjka.
Perfekt til en varmende suppe eller som brød til buffetbordet. Med Bosch kjøkkenmaskin MUM5 får du en jevn og elastisk deig på kun 10 minutter.
Ingredienser: 1 rundt brød
2,5 dl mel
25 g fersk gjær
25 g romtemperert smør kuttet i biter
1 ts salt
2 ts sukker eller honning
6-7 dl hvetemel
Pensling: 1 egg
Hvitløkssaus: 1-2 pressede hvitløksfedd, 2 ss olje (raps- eller olivenolje), 0.5 dl lunkent vann, 1 ts salt, 0.5 dl finhakket persille
Slik gjør du:
Smuldre gjæren i en bolle og løs opp med litt av melken. Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen jevn og elastisk i ca. 10 minutter i kjøkkenmaskinen eller dobbelt så lenge for hånd. Dekk bollen med plast og la heve i ca. 45 min.
Hell ut deigen på et melet bakebord og del den i 10 ulike deler. Form små boller og legg deigbollene i en mellomstor form med bakepapir, ca 20x35 cm. Bollene skal ikke stå nær hverandre. Dekk med et håndkle og la heve i 45 min. Forvarm ovnen til 200 °C, over- og undervarme.
Pensle bollene med vispet egg. Stek midt i ovnen i ca. 20 min.
Bland alle ingrediensene til hvitløkssausen. Ta brødet ut av ovnen og la det avkjøles på en rist. Pensle så på hvitløkssausen mens brødet fortsatt er varmt. Server umiddelbart etter at du har tatt på hvitløkssausen.
Indisk daal med lekre hvitløksnaan.
Server en varmende daal sammen med en rykende fersk hvitløksnaan som du enkelt elter sammen i din MUM5 kjøkkenmaskin.
Hvitløksnaan, 6 stk.: 1 ts tørrgjær, 175 g lunkent vann, 1 ts salt, 1 ts sukker, 1 ts bakepulver, Ca. 240–300 g spesialhvetemel, 2 ss rapsolje, 2 ½ ss tyrkisk yoghurt
Fyll hvitløksnaan: 150 g revet ost
Garnityr hvitløksnaan: 3 hvitløksfedd, 1 dl finhakket koriander eller vårløk, 26 g smeltet smør
Daal, 4-6 porsjoner: 3 dl belugalinser, 1 pakke kokte kidneybønner (400 g skylte og avrente), 1 gul løk, 1 ss revet ingefær, 3 stk. hvitløksfedd, 3–4 stk. tomater (kan erstattes med 400 g hakkede tomat), 1–2 stk. fersk chili (valgfritt), 3-4 ss tomatpuré, 1-2 dl fløte, Rapsolje til steking, Ca. 600-800 g vann, Salt og pepper, 2 ts garam masala, 1 ts spisskummenfrø eller 1,5 ts malt spisskummen, 1.5 ts gurkemeie
Topping: 3-4 ss yoghurt og koriander
Slik gjør du: Start med naanbrødet. Bland gjær med lunkent vann og sukker i deigbollen, la stå i 10 min. Tilsett de andre ingrediensene og bearbeid deigen i en kjøkkenmaskin i ca. 10 min. Dekk bollen med plast og la heve i romtemperatur i ca. 45-60 min.
Sett et stekebrett i ovnen og varm ovnen til 225 grader overvarme. Del deigen i 6 biter, trykk deretter deigbitene ut på et melet bakebord og fyll dem med ost. Klyp deretter deigen godt sammen. Form deretter til et avlangt brød. Ta litt av hvitløken og press den inn i toppen av brødet, tilsett koriander/vårløk og press den inn i deigen. Varm en tørr stekepanne på høy varme. Løft brødet over og stek på kun den ene siden til det blir brunt og bunnen bobler litt på toppen. Løft så over brødet og legg på det varme brettet i ovnen med garnityret opp. Når brødet har fått litt farge på toppen tar du det ut og pensler brødet med smeltet smør.
Fortsett så med daal-gryten. Hakk løk og tomat i terninger, finhakk hvitløk og chili, riv ingefær. Varm olje og stek løken til den blir brun. Rør inn alle krydder, ingefær, hvitløk, chili og stek i noen minutter til. Tilsett tomat eller hakket tomat, tomatpuré og stek alt videre under omrøring i ca. 4-5 min. Rør inn belugalinser, vann (begynn med kun 6 dl vann) og salt og pepper. La gryten småkoke under lokk på middels varme i ca. 30 minutter til linsene mykner. Rør i gryten med jevne mellomrom. Tilsett kidneybønner og spe ut med mer vann om nødvendig. Tilsett fløte og la koke i ca. 10 min. Smak så til med salt og pepper. Ved servering topper du gryten med en klatt yoghurt og koriander.
Sprø blåbærpai med hjemmelaget vaniljeis.
Med MUM5 lager du ikke bare enkelt en deig til blåbærpaien, den kan også forvandles til en iskremmaskin med iskremtilbehøret.
Ingredienser 8-10 biter pai
Iskrem: 3 dl melk (3 % fett), 1.5 dl sukker, 1 vaniljestang, 2.5 dl kremfløte
Paideig: 9 dl hvetemel, 2 ts sukker, 1 ss vaniljesukker (kan utelates), 1 krm salt, 225 g kaldt smør, 1 dl kaldt vann
Fyll: 500 g dypfryste eller ferske bær, 0.5-1 dl potetmel (bruk den mindre mengden om du har ferske blåbær), 1.5 dl melis
Slik gjør du: Start med isen. Sett bollen til iskremmaskinen i fryseren over natten. Del vaniljestangen og skrap ut vaniljefrøene. Bland melk, sukker, vaniljestang og vaniljefrø i en kjele. Varm opp under omrøring til sukkeret er oppløst. La det avkjøles og hell deretter i kremfløten. Sett sammen iskremmaskinen i din MUM5 og start den. Mens maskinen går, heller du i iskremrøren. La jobbe i ca. 30-40 min. Når isen er ferdig, kan du oppbevare den i fryseren til den skal serveres.
Lag så paideigen. Bland alle de tørre ingrediensene i deigbollen. Tilsett smør og vann i omganger og bland til du får en smuldret deig. Ha deigen i en pose og jevn den ut før du setter den i kjøleskapet i 30 min. Forvarm ovnen til 175o. Bland alle ingrediensene til fyllet og del deretter deigen i to. Kjevle ut den ene delen og legg den på bunnen av paiformen. Trykk ut og glatt med hendene slik at den dekker kanten av paiformen. Dekk paibunnen med fyllet. Kjevle ut den andre delen til den er litt større enn selve paiformen. Løft dette "lokket" med kjevlet og legg over paien. Stek paien midt i ovnen i ca. 35-45 minutter. Se til at den er skikkelig gjennomstekt og får en fin farge. Ta ut og la avkjøle en stund før servering. Dryss over melis og nyt med is!
Pizza i langpanne.
Hemmeligheten bak en perfekt pizza ligger i pizzadeigen.
Zeina liker at pizzaen er saftig, men samtidig har en sprø konsistens og derfor tilsetter hun også durumhvete som gir den perfekte sprøheten. Pizzadeigen jobbes best sammen i en kjøkkenmaskin, slik at du får en fleksibel og elastisk deig. I tillegg halverer du eltetiden ifølge Zeina, som bruker en Bosch MUM5 med skala og timer.
Ingredienser: 1 stor pizza eller 4 små pizza
25 gr fersk gjær eller 2 ts tørr gjær
4 dl vann
Ca 9 dl hvetemel
2 dl durumhvete
0,5 dl Oliven olje eller Raps olje
1 ts salt
0,5 ts sukker
Tomatsaus:
1 stk hvitløkfedd
4 ss tomatpurè
3 dl vann
2 ss oliven olje
1 ss oregano
0,5 ss salt
0,5 ts sukker
Forslag til topping:
400 gr revet ost
1 rødløk
150 gr sjampinjong
2 stk grønne chili (kan byttes med paprika)
En håndfull fersk basilikum
Gjør følgende:
Begynn med deigen. Løs opp gjær med lunkent vann. Tilsett resten av ingrediensene og elt deigen til den er smidig og elastisk, ca. 10 minutter i en kjøkkenmaskin eller dobbelt så lenge viss du elter for hånd. Strø litt mel over deigen og dekk den til med plastikk. Det beste er om deigen får heve i kjøleskapet natten over. Den klarer seg i kjøleskapet i flere timer. Har du ikke tid til å vente så lenge, så kan deigen heves i romtemperatur i ca. 45 minutter.
Tomatsausen: Fres hvitløken i oliven olje i noen sekunder, tilsett tomatpuré og la det frese sammen en liten stund. Bland inn de andre ingrediensene og la det små koke på svak varme i 15 minutter uten lokk, rør om av og til. La den avkjøle før den legges på pizzaen.
Forvarm ovnen til 225° på over og undervarme. Forbered toppingen til pizzaen.
Ha litt mel på benken før du velter ut deigen. Kjevle deigen ut til en stor pizza, den skal ikke kjevles for tynn. Legg deigen på en stekeplate med bakepapir på. Fordel tomatsausen, strø på rikelig med ost og topp med de andre ingrediensene (utenom basilikumen). Stekes på nederste rille I stekeovnen til pizzaen får en fin gyllen farge, ca. 15 minutter. Topp med Basilikum og server.
Zeinas beste oppskrift på eplemos og smoothie.
Takket være denne blenderes smarte og brukervennlige funksjoner og ikke minst kraftige ytelse, kan du enkelt mikse både ferske og frosne ingredienser.
Med Zeinas oppskrift og VitaPower 4 kan du enkelt og greit få en myk og deilig eplemos, perfekt å spise som den er eller å toppe grøten med. Vil du ha mer inspirasjon til en sunn men rask frokost eller matbit? Da bør du også sjekke ut Zeinas oppskrift på en skikkelig næringsrik smoothie!
Eplemos av hele epler
Ingredienser:
1 kg epler
Slik gjør du:
Del eplene i to og legg dem på en ovnsplate med bakepapir. Stek dem midt i ovnen på 150° i ca. 40 min. Avkjøl og mos deretter eplene i en Bosch-blender. Eplemosen holder seg godt i kjøleskapet i ca. en uke.
Næringsrik og mettende smoothie
Ingredienser:
1 banan
3 dl frosne bær (velg fritt etter smak)
0,5 dl havregryn
4 blader grønnkål
3 dl yoghurt
2 dl vann
Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i blenderen og miks til du får den konsistensen du ønsker!
MUM5 anbefalt av 95% av brukerne.
Vi lot 40 Buzzador-brukere over hele Norden teste vår kjøkkenmaskin MUM5 og hele 95 % anbefaler den! I "Bak med Bosch" finner du gode og inspirerende oppskrifter utviklet av våre Buzzador-testbrukere som er perfekte å bake i en MUM5.