Gyllen safrankake med lettvispet tyttebærkrem.

Duften av safran sprer julestemning med det samme, i tillegg er den glutenfri slik at flere kan nyte den.

Gyllen safrankake med lettvispet tyttebærkrem.

Deilig safrankake som er perfekt å servere hele desember. Med den nye Serie 6 fra Bosch blander du enkelt sammen kakedeigen og får til en perfekt vispet krem.

Tid: ca. 45 minutter

Ingredienser til 1 kake: 1 pose safran, 90 g kokossukker, 95 g havremel, 1 ts bakepulver, 100 g smør, 150 g hvit sjokolade, 3 egg, en klype salt og 1 ss honning

Til tyttebærkremen: 270 ml kremfløte, 4 ss rørte tyttebær

Slik gjør du:

1. Forvarm ovnen til 175°C.

2. Visp sammen safran, kokossukker og egg til en jevn røre i kjøkkenmaskinen.

3. Bland i havremel, bakepulver, honning og en klype salt. Smelt smøret og den hvite sjokoladen, og bland deretter inn i røren. Hvis du har en Serie 6, velg sensorprogrammet "kakedeig" og la maskinen blande til den oppnår optimal konsistens.

4. Hell røren i en kledd springform og stek i 15 til 20 minutter. La den avkjøle seg godt.

5. Lag tyttebærkremen ved å piske kremfløten, tyttebærene og vaniljepulveret. Her kan du også bruke sensorprogrammet for vispet krem på din Serie 6 for å oppnå det perfekte, luftige resultatet.

6. Server denne safranskaken med en raus skje tyttebærkrem på toppen og nyt hvert eneste bitt.

Les mer om Serie 6

Brød

Challah brød.

Å bake brød har aldri vært så enkelt.

Lykkes med bakingen hver gang! De sensordrevne automatiske programmene i kjøkkenmaskinen Serie 6 registrerer når deigen er optimalt eltet og gir deg et perfekt luftig og saftig challa brød.

Tid: 60 + min (hovedsakelig gjæringstid)

Ingredienser 2 brød:

Deig:

25 g gjær
400 g lunkent vann
3 hele egg + kun 1 eggehvite
900 g hvetemel
45 g sukker
18 g salt
45 g olivenolie

Toppings: 1 eggeplomme, litt vann og olivenolje & sesamfrø

Gjør dette:

1. Smuldre gjæren i bollen. Tilsett vann, rør for å løse opp gjæren.

2. Pisk egg og eggehviter i en egen bolle. Hell eggeblandingen og alle andre ingrediensene i bollen med gjæren. Velg sensorprogrammet "hvetedeig" og start maskinen.

3. Når maskinen er ferdig eltet, la deigen ligge i bollen og legge et lokk/eller håndkle over og la deigen hvile etter instruksjonene på displayet. Maskinen vil da automatisk starte for en ny liten elting når den er ferdig å hvile.

4. Når maskinen sier at prosessen er fullført, lar du den heve en time til med et håndkle/eller plastfolie over bollen, men du kan nå ta den ut av maskinen.

5. Når den har hevet deler du deigen i to deler. Skjær hver halvdel i fire stykker og rull ut hver del. Vri de fire delene sammen og ha dem over i en ildfast form.

6. La gjære i ytterligere 40 minutter. Når de har hevet, pensle brødene med toppingblandingen og dryss over sesamfrø.

7. Slå på ovnen på 200 °C.

8. Stek i ti minutter, reduser varmen til 175 grader og stek i ytterligere 20 minutter.

Les mer om Serie 6

Pizza

Foodgeekz sprø Flatbrødpizza.

God glutenfri pizza med tynn bunn.

Med den nye Series 6 får du enkelt en perfekt tekstur på pizzadeigen din ved hjelp av de automatiske sensorprogrammene. Topp med hvilken som helst pålegg for å lage din favorittpizza.

Tid: 60 + min (hovedsakelig gjæringstid)

Ingredienser 4 pizzaer:

Deig:

50 g gjær
5 dl lunkent vann
1/2 kopp smør
2 dl olivenolje
12 dl glutenfri melblanding
En klype flaksalt

Gjør dette:

1. Smuldre gjæren i bollen. Tilsett vann, smeltet smør, mel og litt salt.

2. La maskinen virke mens du heller i litt mel og olivenolje om gangen. La maskinen elte til en jevn pizzadeig.

3. La så deigen heve i ca 40 minutter.

4. Slå på ovnen på 225 grader. Del deigen i 4 stykker. Topp pizzaen med valgfrie ingredienser.

5. Stek pizzaene i ca 10-15 minutter.

Zeinas gode pizza med perfekt pizzabunn.

Zeina Mourtada, matkreatør og populær TV-kokk i Sverige.

Zeina sier at hemmeligheten bak en vellykket pizza er å bearbeide deigen riktig. Til hjelp har hun brukt vår nye serie 6 kjøkkenmaskin med mange smarte funksjoner. Den har innebygd vekt og sensorer som registrerer når pizzadeigen er perfekt eltet, slik at du slipper å holde øye med den og kan gjøre andre ting imellom tiden.

Tid: 4+ t (hovedsakelig gjæringstid)

Ingredienser 4 pizzaer:

Deig:
Ca. 750 g Tipo 00 mel eller Manitoba mel
450 g lunkent vann
2 ss olivenolje (ca. 25 g
25 g gjær
10 g salt

Tomatsaus:
390 g silte tomater
2 ts tørket oregano
2 ss olivenolje
Salt og sort pepper

Topping:
Ca. 6 dl revet ost
2 stk bøffelmozzarella
1 potte fersk basilikum
Olivenolje til pensling

Slik gjør du:

1. Vei melet i en bolle på toppen av kjøkkenmaskinen: Trykk på vekten på displayet og hell melet i bollen til vekten viser riktig mengde. Sett til side.

2. Nullstill vekten og mål opp de resterende ingrediensene direkte i bollen til kjøkkenmaskinen. Hell i lunkent vann, smuldre inn gjæren, tilsett olivenolje og salt. Løs opp gjæren og vend den inn i melet.

3. Velg sensorprogram for hvetedeig, trykk på «OK» på displayet, vri til det blinkende snegle / playsymbolet og trykk deretter på «OK» på displayet igjen. La kjøkkenmaskinen bearbeide deigen til den registrerer at deigen er perfekt eltet og slår seg av. Nå viser displayet at du skal la deigen hvile i bollen i ca. 15 minutter til du ser en hake på displayet. Dette er for at glutentrådene skal få tid til å utvikle seg skikkelig.

4. Dekk bollen med plast og la deigen heve i romtemperatur i 1 time. Bland i mellomtiden sammen alle ingrediensene til tomatsausen.

5. Ta deigen ut på et melet bord eller benkeplate og del den i 4 deler. Form hver del til en kule og legg den på et bakebrett med hvetemel. Dekk brettet med plast og et kjøkkenhåndkle. La deigen heve 1 time i romtemperatur eller i kjøleskapet natten over. Du kan også fryse deigen la den tine i romtemperatur. Hvis deigen har hevet i kjøleskapet, må du ta den ut minst 1 time før du begynner å forme pizzaene.

6. Velg undervarme og varm opp ovnen til høyeste temperatur, ca. 230°C.

7. Jobb ut en rund pizza med høy kant med hendene. Legg pizzaen på et ark med bakepapir. Topp pizzaen med tomatsaus og revet ost. Stekes midt i ovnen til pizzaen har fått en fin farge på undersiden, løft den forsiktig opp med en slikkepott og se om den er gjennomstekt på undersiden. Steketiden kan variere avhengig av hvilken ovn du har, ca. 12 minutter da vi prøvde den på Boch-kjøkkenet.

8. Så snart du ta pizzaen, pensler du kantene med olivenolje, topper med bøffelmozzarella som du deler opp med hendene og avslutter med basilikum.

Til Zeinas kjøkkenmaskin

Bakverk og kaker

Joannas Brioche-boller med Nutella.

Nydelig sprø og smakfulle briocheboller fylt med nutella. Perfekt å servere med et glass iskald melk eller en kopp kaffe.

Brioche-boller med Nutella.

Tid: 45 + min

Ingredienser (8 boller):

1,75 dl (175g) melk
3 ss (40 g) usaltet smør, kuttet i små terninger
2 ts (9 g) instant gjær
6,5 dl (390g) hvetemel
0,5 dl (58g) perlesukker
½ ts salt
1 stort egg, pluss 1 stor eggeplomme
1,5 dl Nutella
0,8 dl bringebærsyltetøy
2 ss vann

Gjør følgende:

1. Tilsett melk og smør i en kjele og varm opp på lav varme til blandingen når ca 32°C. Hell melk- og smørblandingen i bollen til Series 6 og tilsett gjæren, rør raskt.

2. Tilsett mel, sukker, salt og deretter eggene i bollen. Start sensorprogrammet for "hvetedeig og surdeig". La programmet gå til det automatisk indikerer at deigen er klar.

3. Form deigen til en ball og legg den i en stor bolle smurt med matolje eller matlagingsspray. Dekk til med plastfolie og la heve på et lunt sted til dobbel størrelse, ca 1-1,5 time.

4. Kle 2 stekebrett med bakepapir eller silikonmatter. Når deigen er ferdig, ta den ut av bollen på et lett melet underlag. Trykk forsiktig ut eventuelle luftbobler.

5. Kjevle ut deigen til et rektangel som måler ca 35 x 60 cm. Varm Nutellaen i mikrobølgeovnen i ca 15 – 20 sekunder til den er lett å smøre ut. Med den korte siden av rektangelet mot deg, spre Nutellaen på de nederste to tredjedelene av deigen, og la en tredjedel være ufylt.

6. Brett de kortere endene av deigen i tredjedeler som en bokstav. Brett først den øverste tredjedelen av deigen (uten fyll) til midten av deigen, brett deretter den resterende tredjedelen over den og lag 3 lag med deig. Kjevle deigen forsiktig ut igjen, til den måler ca 20 cm bred og 35 cm lang. Ha deigen over på et bakepapir og avkjøl i ca 15 minutter.

7. Ta deigen ut av kjøleskapet og bruk en pizzakutter eller en kniv, trim de 4 sidene av deigen for å lage jevne kanter. Skjær deigen i to på langs, og skjær deretter hver del i fjerdedeler for å lage 8 lange strimler, hver ca. 2,5 cm bred.

8. Start i den ene enden, rull hver strimmel til en stram bolle, stikk halen under. Overfør bollene til de tilberedte bakeplatene og trykk ned på hver bolle for å flate dem litt. Dekk løst med plastfolie og la bollene hvile på et lunt sted til de er hevet og luftige, ca 45 minutter til 1 time.

9. Forvarm ovnen til 175°C. Stek bollene i 18-20 minutter eller til de er gyldenbrune.

10. Hell bringebærsyltetøy og vann i en liten kjele og kok opp på svak varme. Ta av varmen og sil ut frøene med en finmasket sil. Pensle bringebærsirupen over de varme bollene.

11. Dryss de glaserte briochebollene med melis, ferdig!

Les mer om sensorprogrammene

Enkle og gode blåbærmuffins uten hvitt sukker.

Perfekte til kaffen eller som mellommåltid for hele familien!

Tid: 45 min

Ingredienser (12 minipavlovaer):

1,75 dl naturell yoghurt (3-4%) (175 gram)
0,5 dl flytende honning (ikke for barn under 1 år)
0,5 dl rapsolje (45 gram)
2 egg (120 gram)
3 dl speltmel eller hvetemel (180 gram)
1 ts bakepulver
0,5 ts natron
0,5 ts vaniljesukker
Revet skall fra en økologisk sitron 1 ss sitronsaft
Lemoncurd
100 gram blåbær (eller andre bær etter eget ønske)

Gjør følgende:

1. Forvarm ovnen til 185°C.

2. Visp eggene luftige i en bolle. Bruk ballongvispen på kjøkkenmaskinen.

3. Bytt til en mikser med silikonkant og tilsett yoghurt, honning og rapsolje i bollen med eggene, la maskinen blande alt godt sammen.

4. Bland deretter sammen de tørre ingrediensene i en annen bolle.

5. Rør det inn i bollen med yoghurtblandingen og la maskinen blande alt sammen.

6. Riv sitronskall og press saften ned i røren sammen med skallet.

7. Vend så blåbærene forsiktig inn i rører.

8. Hell røren i muffinsformer. Hvis du ikke bruker en silikonform, kan du bruke smør og brød for å unngå at muffinsene kleber seg fast.

9. Stek midt i ovnen i ca. 30 minutter, sjekk med en trepinne at den er ferdig (den skal være hel ren).

Les mer om sensorprogrammene

Pinocchio-kake med bær.

Uimotståelig deilig og vakker kake til festlige anledninger.

Vakker og velsmakende Pinocchio-kake ved siden av en Boch Serie 6 kjøkkenmaskin

Med vår Serie 6 kjøkkenassistent kan du føle deg trygg hele veien når du baker denne Pinocchio-kaken. Takket være sensorprogrammer og en innebygd vekt er hvert trinn enkelt og presist. Sensorprogrammene registrerer når røren er perfekt blandet, marengsen er perfekt pisket og kremen har fått riktig konsistens. Ingrediensene veies med 1 grams presisjon både på toppen av mikseren eller direkte i bollen.

Tid: 60 min

Ingredienser (1 kake):

Kakebunn
150 g romtemperert smør
130 g sukker
5 eggeplommer
75 g melk
150 g hvetemel
10 g bakepulver
Litt flaksalt og kanel etter smak

Marengs
5 eggehviter
180 g sukker

Topping
500 g pisket krem
Bær og mynte etter eget valg

Gjør følgende:

1. Sett ovnen på 150 grader.

2. Vei opp smør og sukker i skålen til kjøkkenmaskinen, og slå på sensorprogrammet for kakebunnen. I mellomtiden skiller du eggeplommer og eggehviter. Spar eggehvitene til marengsen.

3. Tilsett én eggeplomme om gangen og melken i bollen. Til slutt tilsetter du mel og bakepulver. Kjøkkenassistenten slutter å blande når kakerøren er ferdig.

4. Kle 2 springformer (22 cm i diameter) med bakepapir og hell i røren til kakebunnen.

5. Visp 5 eggehviter med sensorprogrammet for pisking av eggehvite. Hell deretter forsiktig i sukkeret litt av gangen.

6. Når marengsen er ferdig, brer du den på toppen av sukkerbrødet. Dryss over mandelflak.

7. Sett i ovnen i ca. 45-50 minutter.

8. Pynt med bær etter eget valg og fargerike krydder som mynteblader eller sitronmelisse.

Les mer om sensorprogrammene

Minipavlova.

Deilige bakverk med smak av sommer.

Med vår Serie 6 kan du ved hjelp av de automatiske sensorprogrammene lage drømmende gode pavlova med sprø og litt seige marengsskåler og perfekt pisket krem.

Tid: 60+ min

Ingredienser (12 minipavlovaer):

6 eggehviter
400 g sukker
2 ts maisstivelse
1/2 ss sitronsaft
1/2 ts mandelessens
75 g melk
150 g hvetemel
10 g bakepulver

Topping:
500 g pisket krem
Lemoncurd
Ferske bær som bringebær og blåbær

Gjør følgende:

1. Separer eggeplommene fra eggehvitene og hell eggehvitene i bollen. La dem stå en stund for å nå romtemperatur.

2. Sett ovnen på 110 grader og kle to bakebrett med bakepapir.

3. Slå på kjøkkenmaskinen og bruk sensorprogrammet "pisket eggehvite" for å piske eggehvitene. Tilsett gradvis sukkeret mens maskinen arbeider. La programmet kjøre til det automatisk indikerer at marengsmassen er klar.

4. Bland forsiktig inn sitronsaften, mandelessensen og maisstivelsen med en spatel.

5. Bruk en sprøytepose og sprøyt ut ca. 7,5 cm store marengsbunner på bakepapiret. Lag en liten fordypning i midten av hver bunn for fyllet.

6. Stek i 1 time og slå deretter av ovnen og la pavlovaen avkjøles i ovnen, helst over natten.

7. Topp hver pavlova med lemoncurd, pisket krem, bær og eventuelt mynteblad rett før servering. Du kan piske kremen til perfekt konsistens i kjøkkenmaskinen Serie 6 med sensorprogrammet "pisket krem".

Les mer om sensorprogrammene

Jimmy Guos Matcha rullekake.

En deilig tolkning av vår klassiske rullekake.

Matcha roll cake, en rullekake frostet med matcha og fylt med hvit sjokoladekrem, bakt av Jimmy Guo i en Bosch Series 6 kjøkkenmaskin.

Deilig grønn farge fra næringsrik Matcha og fylt med hvit sjokoladekrem gjør denne til en hit på kaffebordet. Med vår nye Serie 6 – kjøkkenmaskin får du perfekte resultater takket være sensorprogrammene som registrerer når marengsen er perfekt pisket.

Tid: 45 min

Ingredienser (1 rullekake):

Hvit sjokoladekrem:
50 g hakket hvit sjokolade
6 dl kremfløte, 40%
80 g Muscovadosukker

Deig:
15 g matcha pulver
85 g helmelk
90 g hvetemel
25 g potetmel eller maisennamel
130 g eggeplomme (ca.8 egg)
50 g sukker
60 g rapsolje

Marengs:
270 g kjøleskapskalde eggehviter (ca. 8 egg)
100 g sukker90 g hvetemel

Gjør følgende:

1. Forvarm ovnen til 175g, ikke varmluft. Legg bakepapir i formen.

2. Vei opp ingrediensene til marengsen direkte i bollen på maskinen, velg deretter marengsprogrammet og trykk OK.

3. Sikt matcha pulveret gjennom en tesil ned i en bolle. Tilsett melken litt av gangen under omrøring for å unngå klumper.

4. Bland hvetemel og potetmel, og sikt blandingen over i en bolle.

5. Visp eggeplomme og sukker for hånd i en bolle til sukkeret smelter. Visp inn rapsoljen og deretter matcha-melken.

6. Sikt melblandingen i bollen og visp til det blir en jevn og blank røre.

7. Hell eggeblandingen i marengsen og bland. Fordel den deretter i formen og stek i midten av ovnen i 15-18 minutter.

8. Smelt den hvite sjokoladen i en bolle over et vannbad.

9. Bland fløt, muscovadosukker og den smeltede sjokoladen i maskinen.

10. La blandingen avkjøle.

11. Fordel deretter kremen over matchabunnen, rull og skjær i biter.

Les mer om sensorprogrammene

Foodgeekz saftige bananbrød

Den nye serie 6 kjøkkenmaskin gir deg den perfekte kremete konsistensen.

Bananbrød

Velger du glutenfri havregryn, er den også melke- og glutenfri. I tillegg kommer sødmen fra banan, havre og mandler og er derfor fri for hvitt sukker.

Tid: 45 min

Ingredienser Ca 12 biter:
4 bananer
3 egg
100 g (2 dl) mandelmel
110 g (2 dl) havremel
12 g (2 ss) kakao
5 g (1 ts) bakepulver
100 g (1 dl) havremelk
90 g (1 dl) kokosolje
Litt flaksalt og kanel etter smak

Sånn gjør du
1. Forvarm ovnen til 180°. Smør en brødform med kokosolje. Smelt 1 dl kokosolje og sett til side.
2. Bland mandel- og havremel med kanel og bakepulver i bollen. Du kan bruke den integrerte vekten og veie hver ingrediens direkte i bollen eller på toppen av maskinen. Knus eggene og bland dem i røren, og start kjøkkenmaskinen på lav hastighet.
3. Mos (3) bananene og rør litt til. Tilsett smeltet kokosolje og kakao og litt flaksalt.
4. Avslutt med havremelk og la maskinen blande til en klebrig, jevn røre på middels hastighet. Hell i bakeformen. Topp med banan i skiver.
5. Stek i ovenen i ca 35 minutter.
6. Server og nyt!

Utforsk Serie 6

Småkaker

Johannas deilige pepperkakesnipper

Johanna har laget en favorittkake med ny vri, som er rask og enkel å slenge sammen når du får gjester.

Tid: 30 minutter

Oppskrift 25-30 snipper:
100 g romtemperert smør
90 g (1 dl) sukker
2 ts pepperkakekrydder
150 g mel
1 ts bakepulver

Slik gjør du:
1. Sett ovnen på 175 grader.

2. Bland sammen smør, sukker og pepperkakekrydder. Sikt så inn mel og bakepulver og la din kjøkkenmaskin elte dette til en fin deig.

3. Del deigen i to og kjevle ut lengder (ca. 30 cm lange). Legg dem så på et bakepapir og flat dem ut med fingrene. Dryss over melis og stek deretter midt i ovnen i ca. 12-14 minutter.

4. La hvile i et minutt og skjær deretter 1,5-2cm brede snipper på skrå. Pepperkakesnippene dine er nå klare til å nytes!

Bak og lag mat med Zeina.

Kokken Zeina inspirerer og hjelper mange å lage god mat med hjelp av sine oppskrifter på TV, gjennom sin blogg Zeinas kitchen eller egen youtube kanal med mer. Til sin hjelp på kjøkkenet velger hun ulike produkter fra Bosch for å oppnå best mulig resultat.

Zeinas beste oppskrifter