Søtt eller salt? Ovnsstekte mandler for alle anledninger.

Ovnsstekte mandler er en god snacks til både hverdag og fest, og dessuten enkle å tilberede i en varmluftsovn. Gjør karamelliserte brente mandler, som klassisk julesnacks eller sprø salte mandler - perfekte som topping eller for å spises som de er.

Brente mandler.

Klassisk julesnacks, men også godt som grovhakket dryss på sjokolademousse, kremdesserter og iskrem.

Karamelliserte mandler i skål

Brente mandler

Ingredienser:
250 g mandler
100 g sukker
½ dl vann
30 g smør

Funksjoner som benyttes

  • Varmluft

Swipe høyre/venstre for å veksle mellom fremgangsmåte og liste over ingredienser.

Mandler karamellisert med sukker i kjele

Brente mandler

Gjør slik
1. Forvarm stekeovnen til 160°C varmluft, når ovnen er varm sett inn mandlene på et bakepapirkledt stekebrett og stek i 15 min.
2. Slå av ovnen, åpne døren og luft ut varmen. Lukk døren, med mandlene i ovnen, slik at de holder seg varme.
3. Kok sukkeret og vannet i en tykkbunnet kjele. Bruk høy temperatur og kok til sukkeret begynner å brunes. Nå rører du med en tresleiv til sukkeret er jevnt brunet, slik bildet viser. Skru varmen ned til lav varme og rør nå inn smøret. Vær obs - karamellen er ca. 140 grader varm, det vil bruse godt når smøret kommer oppi.
4. Nå tilsettes de fortsatt varme mandlene som røres godt inn i karamellen. Hell over på et bakepapirkledt stekebrett og la avkjøle 2 min. Ta på gummihansker og dra de varme mandlene fra hverandre enkeltvis. La avkjøle helt før de legges over i et glass med lokk.

Swipe høyre/venstre for å veksle mellom fremgangsmåte og liste over ingredienser.

Salte snacks-mandler.

Ristede salte mandler – så enkelt, så godt!

Salte mandler i skål.

Salte snacks-mandler

Ingredienser
250 g mandler
5 dl vann
75 g salt

Funksjoner som benyttes

  • Varmluft



Swipe høyre/venstre for å veksle mellom fremgangsmåte og liste over ingredienser.

Mandler koker i vann.

Salte snacks-mandler

Gjør slik

1. Forvarm stekeovnen til 160°C varmluft.
2. Ha mandler, vann og salt i en kjele. Gi et oppkok og la småkoke i 10 min.
3. Hell av vannet i et dørslag, men ikke skyll mandlene. Legg over på et bakepapirkledt stekebrett og stek til svakt gyllenbrune i midten, ca. 15-20 minutter (sjekk etter 15).

Variasjon: etter at mandlene er silt av, dryss med krydder som chili, spisskummen, røkt paprika, eller egne preferanser. Fortsett deretter som videre beskrevet.

Swipe høyre/venstre for å veksle mellom fremgangsmåte og liste over ingredienser.