Tirsdag – Gnocchi med ovnsbakte grønnsaker og brunet smør

Gnocchi er en pastavariant med poteter som hovedingrediens. Vi tilbereder på raskeste og enkleste måte ved å sprøyte opp deigen på dambrettet, og damper ferdig i ovnen. Samme resultat som ved den tradisjonelle metoden, men sunnere, enklere og raskere.

Mandelpoteter smaker best til både potetpuré, potetmos og gnocchi. Ulempen er at de har svært lett for å koke i stykker. Tilberedt i dampovn unngår man dette problemet.

Gnocchi med grønnsaker, 4 porsjoner

Gnocchi
- 1 kg skrelte mandelpoteter
- 2 fedd hvitløk, skivet
- 200 g hvetemel
- 50 g potetmel, evt maizena
- 4 egg, sammenvispet
-1/2 ss salt, pepper

Grønnsaker
- 800 g blandede, kuttede grønnsaker etter ønske, eks broccoli, squash, løk & paprika
- olivenolje, sitron, salt, pepper

Soyasmør
- 100 g smør
- 2 ss soyasaus
- 2 ss sitronsaft
- 1 ts hakket hvitløk
- 1 ss fint hakket sjalottløk
- 2 ss hakket persille

Fordeler med funksjonen
Skånsom og presis damp gir optimal kontroll ved tilberedning.

Tips fra kokken
Smaksett gnocchien!
Ha i 1 ts gurkemeie for en knallgul gnocchi. Eller prøv med hakkede urter, revet parmesan mm.

Klikk på pilene nedenfor for å veksle mellom instruksjoner og liste over ingredienser.

Fremgangsmåte

Dette er en stor porsjon. Skulle det blir rester kan gnocchi fint brukes på mange måter; stu de i en kremet saus med gorgonzola, sopp og ferske urter, bruk i en salat eller frys inn for senere bruk.

Mange liker å la gnocchiene får en runde i stekepanna før servering. La de da avkjøles før steking.

Gnocchi
1. Legg de skrelte potetene og hvitløk på det perforerte dampbrettet. Del store poteter i to. Damp ved 100℃ til potetene er helt møre, ca. 25 minutter. Bruk gjerne et stekebrett nederst i ovnen for å samla opp evt. drypp fra potetbrettet.
2. La potetene dampe fra seg et par minutter før du presser de med en potetpresse over på et stekebrett.
3. Tilsett de andre ingrediensene og kna lett sammen til en deig. Gnocchi skal IKKE knas hardt og lenge, da blir den seig og hard. Tilsett vann til deigen er myk og lett sprøytbar. Ha deigen over i en sprøytepose.
4. Smør den perforerte dampristen med olje eller smør og sprøyt lange, fingertykke pølser av deigen.
5. Damp ved 10 minutter og 100℃. La avkjøles noe før de kuttes i biter.
6. Server med grønnsakene og det brunede smøret.

Ovnsbakte grønnsaker
Bland grønnsakene med et par ss olivenolje, salt og pepper. Stek i ovnen med lav damptilførsel, 220℃ varmluftsgrill til lett brunet, ca. 20-25 minutter. Smak til med sitron.

Brunet smør
Brun smøret forsiktig på mellomsterk varme. Når det lukter nøtteaktig, rør godt med en visp og avkjøl bunnen på kjelen i kaldt vann noen sekunder. Dette for å stoppe kokingen, så smøret ikke blir brent. Tilsett de øvrige ingrediensene og hold smøret lunkent frem til servering.

Kokkens tips
- Topp retten med en revet fast ost, f.eks. parmesan.
- Topp retten med stekte terninger av bacon eller chorizopølse

MyBosch

Registrer deg kostnadsfritt og få mange fordeler!

Vår service

Enestående service – før og etter kjøpet.

+47 22 66 06 00

Opplev Bosch

Opplev kvalitet, perfeksjon og pålitelighet.

Finn en forhandler

Finn forhandlere eller serviceverksteder i nærheten av deg!