Onsdag- dampstekt kyllinglår med ratatouille og potetkløfter.

En enkel hverdagsmiddag der dampstekingen bidrar til saftige kyllinglår med god stekeskorpe.

Dampstekt kyllinglår, 4 porsjoner

Kylling
- 4 stk kyllinglår
- krydderblanding etter ønske
- 750 g poteter
- Salt, pepper, olivenolje

Ratatouille
- 1 rød + 1 grønn paprika
- 1 stor løk + 1 grønn squash
- 200 g sjampinjong, ½ aubergine
- 1 ss tomatpuré
- hvitløk, rosmarin og basilikum
- Olivenolje, salt, pepper
- 1-2 dl grønnsaksbuljong (gjerne fra terning)

Sjy
- Sjyen fra stekingen
- 3 ss soyasaus
- 2 ss sitronsaft

Klikk på pilene nedenfor for å veksle mellom instruksjoner og liste over ingredienser.

Fremgangsmåte

1. Sett på ovnen 180℃ varmluftsgrill. Still damptilførsel til medium nivå.
2. Krydre kyllinglårene med ditt favorittkrydder. Del potetene i kløfter og bland med salt, pepper og litt olivenolje.
3. Legg alt over på et stekebrett dekket med bakepapir, sprinkle litt olje også på kyllinglårene, som ligger med skinnsiden vendt opp.
4. Sett inn i den forvarmede ovnen. Bruk nivå (høyde) 2 på en fullstor ovn, nederste nivået om du har kompaktovn. Stek i 40 minutter, til alt er pent brunet.
5. Mens kyllingen steker lager vi ratatouillen:
6. Kutt grønnsakene i små terninger. Stek i 5 minutter i olivenolje på mellomhøy varme i en romslig, bredbunnet gryte.
7. Ha i finhakket hvitløk og tomatpuré og stek videre i et par minutter.
8. Tilsett ferske urter, salt og pepper og tynn med litt kraft. Ratatouillen skal være bløt men ikke rennende. Kok et par minutter, og den er klar til servering.
9. Før servering, bland fett og sjy fra stekebrettet med soya og sitron og bruk som en stekesjy.

Kokkens tips
- Fersk, grovhakket basilikum er godt å blande inn i ratatouillen før servering

MyBosch

Registrer deg kostnadsfritt og få mange fordeler!

Vår service

Enestående service – før og etter kjøpet.

+47 22 66 06 00

Opplev Bosch

Opplev kvalitet, perfeksjon og pålitelighet.

Finn en forhandler

Finn forhandlere eller serviceverksteder i nærheten av deg!