MANDAG - Gulrot- og linsesuppe med dampet torskefilet

Suppe med dampet torsk er en rask og enkel rett som passer godt på en mandag. Har du rester igjen fra helgen som f.eks. ovnsbakte grønnsaker eller en kremet saus kan den blandes inn i suppen.

Ingredienser, suppe

- 300 g vasket gulrot
- 200 g kokte røde linser, gjerne fra boks
- 1 lite fedd hvitløk
- 1 «pekefingertupp» ingefær
- 1 dl kremfløte evt. crème frâiche eller rømme
- 2 terninger kylling-eller grønnsaksbuljong
- 2 ss sitronsaft
- romtemperert vann

Garnityr & fyll
- 5-600 g torskefilet
- salt / urtesalt, pepper
- 200 g avrente, kokte linser fra boks
- Dill, persille eller basilikum

Klikk på pilene nedenfor for å veksle mellom instruksjoner og liste over ingredienser.

Gulrot- og linsesuppe tilberedt i High speed blender

Varm suppe lager du raskt og enkelt i en Bosch High speed blender. Har du ikke en slik går det også bra, se forklaring for fremgangsmåte lenger ned.

Suppe

Gjør slik:

1. Ha alle ingredienser, unntatt vannet over i blenderbeholderen.
2. Tilsett vann opp til 1-litersmerket på beholderen. Fest lokket, start maskinen - velg suppeprogrammet. Nå kjører maskinen ca. 6 min, til suppen er varm- og ferdig!
3. Smak til suppen. Salt? Sitron?
4. Hell over i skåler eller kopper og servér!

High speed blender program som benyttes:
- Suppeprogrammet

Fordeler med High speed blender suppeprogram:
Den kraftige 1600W motoren roterer kniven 30000 omdreininger per minutt.
Suppen blir ca. 80-85 grader varm på få minutter pga. friksjonsvarme.

Dampet torskfilet
1. Kutt fileten i stykker på 120-150 g, dryss med urtesalt, pepper og noen dråper olivenolje.
2. Damp ved 80℃ til fisken flaker seg når du trykker på den, ca. 15 minutter. Har du ovn med steketermometer, velg 60℃ kjernetemperatur.
3. Fordel kokte linser i 4 forvarmede suppetallerkener, legg på den på torsken og hell i suppen. Topp med en grønn urt.

Tips fra kokken:
- Har du ikke Bosch high speed blender? Fortvil ikke, gjør slik: Kutt gulrøttene i små terninger og fres 2 min. i en kjele med ½ finhakket liten løk, ingefær og hvitløk. Ha i resten av ingrediensene, kok opp og la småkoke i 10 minutter. Kjør glatt med en stavmikser før servering.
- Hvitløksstekt spinat er godt og dekorativt som en alternativ topping.
- Serveres gjerne med hjemmebakt focaccia eller knekkebrød.

MyBosch

Registrer deg kostnadsfritt og få mange fordeler!

Vår service

Enestående service – før og etter kjøpet.

+47 22 66 06 00

Opplev Bosch

Opplev kvalitet, perfeksjon og pålitelighet.

Finn en forhandler

Finn forhandlere eller serviceverksteder i nærheten av deg!