LØRDAG - Steambuns med sprøstekt fisk, rødkålslaw og chiliaioli
Steambuns er dampet gjærbakst, nærmest som et dampet pølsebrød. Mykt og saftig og kan fylles med det meste av saltmat. Lag gjerne opp en stor mengde og frys ned. Gjenoppvarm raskt i dampovnen ved bruk.
Tør ikke lage selv? Steambuns finnes også ferdige i frysedisken på de fleste asiatiske matbutikker.
Lørdagsforrett – Dim sum-dumplings med ponzusaus
Dim sum er små dampede munnfuller fra det kinesiske kjøkkenet. De dampes tradisjonelt i små bambuskurver, men det er enklere – ikke minst mer plass – i dampovnen!
Lørdagsdessert - Kokosris med mango
Kokosris, eller sticky rice, med mango er en klassisk thailandsk dessert. Normalt lages den med en spesiell type "glutinous rice" som dampkokes før den blandas med kokosmelk. Vi lager den enklere med grøtris, men fortsatt med godt resultat.