To i én: Fylte tomater og ovnsstekte grønnsaker på en gang.

Perfekt for alle som sverger til multitasking: De nye smale universalpannene er perfekte når du lager to varianter av samme rett. Ved å holde brettene fra hverandre, unngår du at væskene blander seg, noe som bevarer smakene. For eksempel fylte tomater i ett brett, og ovnsstekte grønnsaker i det andre. Få et dobbelt så perfekt resultat med en "hemmelig ingrediens": smale universalpanner.

Oppdag ovner fra Bosch

Ingredienser for oppskrift på fylte tomater og ristede grønnsaker laget med ovner i Bosch Serie 6 og 8.

Tomater fylt med linser, bulgurhvete og geitost

Ingredienser | For 2 porsjoner

Fyll:
38 g grønne linser
38 g bulgurhvete
1/2 sjalottløk
10 g smør
150 ml grønnsaksbuljong
50 g geitost eller kremost
1 1/2 ss persille, hakket
Havsalt
Nymalt pepper
Sukker

Tomater:
4 tomater
Havsalt
Nymalt pepper

I tillegg:
1 ss olivenolje til stekebrettet

Forberedelse

1.
La linsene mykne i kaldt vann i ca. 60 minutter. Hell så av vannet. Legg bulgurhveten i en sil, og skyll kort.

2.
Skrell og finhakk sjalottløken. Legg smøret og den hakkede sjalottløken i en kasserolle, og sautér.

3.
Tilsett linsene og bulgurhveten, sett på lokket, og sautér. Tilsett grønnsakbuljongen, og kok opp. Rør under koking.

4.
La linsene og bulgurhveten dampe av kort, og rør geitosten inn i blandingen. Tilsett persillen og krydre fyllet godt med salt, pepper og sukker.

5.
Vask tomatene. Skjær av toppen av tomatene, og hakk dem opp. Grav forsiktig ut kjøttet i tomatene med en teskje. Krydre innsiden av tomatene, og fyll dem med blandingen av linser, bulgurhvete og ost.

6.
Fordel olivenoljen i det ovnssikre fatet. Legg de hakkede tomatene og de fylte tomatene på fatet, og stek som angitt.

Innstillinger

Over-/undervarme
210 °C
Steketid: 25–30 minutter

Ovnsstekte grønnsaker med balsamicosaus

Ingredienser | For 2 porsjoner

Grønnsaker:
100 g søtpoteter
1/2 potet
1 gulrot
1/2 kålrot
200 g gresskar, f.eks. hokkaido
1 ss olivenolje
Salt

Saus:
1/2 løk
1/2 fett hvitløk
1 ss olivenolje
2 1/2 ss hvit balsamicoeddik
1 1/2 ts honning
50 ml fløte
3 salvieblader, finhakket
Salt
Nymalt pepper

Forberedelse

1.
Vask og skrell grønnsakene, og kutt i svært fine skiver. Fordel i det ovnssikre fatet, dryss over olivenolje og salt, og stek som angitt.

2.
Finhakk løken og hvitløken til sausen. Sautér løken i 2 ss olivenolje. Smak til med balsamicoeddik, honning, fløte, salvie og krydder. La koke i to minutter. Tilsett hvitløken mot slutten.

3.
Hell sausen over de ristede grønnsakene, og server umiddelbart.

Innstillinger

Over-/undervarme,
210 °C
Steketid: 25–30 minutter

Perfekt resultat med en oppskrift på fylte tomater og ristede grønnsaker laget med ovner i Bosch Serie 6 og 8.

Tips

Takket være den kompakte størrelsen på brettene kan de enkelt rengjøres i en mindre oppvaskkum eller i en oppvaskmaskin – og de kan oppbevares før og etter tilberedning i et kjøleskap.

Ovner i Bosch Serie 6 og 8 for perfekte bake- og matlagingsresultater.

Enda bedre resultater for hver oppskrift.

Når det gjelder matlaging, fører en smart funksjon til enda bedre resultater for hver oppskrift. Oppdag det store utvalget av funksjoner i vår serie av innbyggingsovner, og sett en ny standard for matlagingen.

Oppdag ovner fra Bosch

Vår service

Enestående service – før og etter kjøpet.

+47 22 66 06 00

Opplev Bosch

Opplev kvalitet, perfeksjon og pålitelighet.

Finn en forhandler

Finn forhandlere eller serviceverksteder i nærheten av deg!

MyBosch

Registrer deg kostnadsfritt og få mange fordeler!