Polarbrød laget på induksjonstopp

Polarbrød er en svensk tykklefse som passer til både søtt og salt pålegg. Denne hjemmelagde varianten inneholder mindre fett og sukker, samt mer sammalt mel. Her bruker vi hele det store, rektangulære flex-feltet på platetoppen, og den store Teppanyaki-platen (tilbehør) som en steketakke.

Polar bread on teppanyaki

Polarbrød

Ingredienser, for 5 store brød:
25 g smør
5 dl melk
25 g gjær
1 ss sirup eller sukker
1/2 ss salt
150 g sammalt rugmel
600 g hvetemel
1 ts hornsalt

Funksjoner som benyttes:
FlexInduction gir jevn, stabil varme over hele den store rektangulære sonen, og er perfekt tilpasset den tykkbunnede Teppanyaki-platen.

Polarbrød

Polarbrød

Gjør slik:
1. Smelt smøret i en gryte, ha deretter i melken. Varm opp til ca. 25 grader.
2. Hell det over i bollen til en kjøkkenmaskin sammen med øvrige ingredienser, med unntak av hornsaltet.
3. Elt 5 minutter på lav hastighet. Hev deretter til dobbelt størrelse (Har du ovn med heveprogram, benyttes dette for rask og god heving).
4. Dryss over hornsaltet og elt deigen i 2 min, til det er godt blandet inn.
5. Del nå i 5 emner som trilles til runde boller. Kjevle ut hver bolle til en rektangulær leiv på ca. 0,5-0,75 cm tykkelse.
6. Del bakepapirark i 2 og legg hver utkjevlede leiv over på papiret. Forvarm Teppanyaki-platen på platetoppen, velg effektnivå 5. La leivene heve 10-15 minutter før de stekes.
7. Legg forsiktig leivene med deigsiden ned på stekeplata og dra skånsomt av bakepapiret.

Hornsaltet skaper god konsistens og luftighet, men gjør også deigen mer skjør og løs i konsistensen.

Stek til pent brunet, ca. 2 minutter på hver side. La så polarbrødene avkjøles på rist.

MyBosch

Registrer deg kostnadsfritt og få mange fordeler!

Vår service

Enestående service – før og etter kjøpet.

+47 22 66 06 00

Opplev Bosch

Opplev kvalitet, perfeksjon og pålitelighet.

Finn en forhandler

Finn forhandlere eller serviceverksteder i nærheten av deg!